zondag 9 juni 2024
Dé Kindertriathlon van Nederland!

Nieuws

Inkorten loopparcours

Inkorten loopparcours

Datum 10-6-2023

Op basis van het hitteprotocol en de weersverwachting van morgen is besloten dat kinderen 1 ronde minder gaan rennen. Afhankelijk van de geboortejaarserie, 2010/2011/2012/2013 en estafette, lopen kinderen 2 rondes. Kinderen geboren in 2014 en 2015 lopen 1 ronde.

Watertemperatuur

Watertemperatuur

Datum: 10-06-2023

De actuele watertemperatuur is 21,5 graden. Zwemmen met een wetsuit (dat is wat anders dan een trisuit) is NIET toegestaan. Het is eigenlijk niet aan te raden bij zo’n korte afstand; je moet zo’n wetsuit immers weer uittrekken voor je gaat fietsen.

Hitte tips!!

Hitte tips!!

Datum: 08-06-2023

Het ziet er naar uit dat het a.s. zondag warm gaat worden, ongeveer 28-30 graden. Er is hiervoor een hitteplan gemaakt en mocht de temperatuur aanleiding zijn om extra maatregelen te treffen dan gaan wij dit uiteraard doen. We zullen langs het loopparcours en bij de finish zorgen voor voldoende drinkwater zodat deelnemers kunnen drinken en zich kunnen afkoelen. Om jullie voor te bereiden op de hitte hebben we hieronder tips voor deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers: • Drink voldoende vocht (bij voorkeur water), voor, tijdens en na de wedstrijd. Geen ijsblokjes i.v.m. mogelijke maag en darmklachten en stressreactie. Als je minder dan normaal plast of als je urine donkerder wordt moet je meer drinken. • Smeer de onbedekte huid goed in met een zonnebrandcrème. • Verzorg wondjes extra goed ter voorkoming van ontsteking. • Draag (als toeschouwer of vrijwilliger) in de volle zon altijd een zonnehoed of zonneklep. • Draag luchtige kleding. • Zoek (ook als toeschouwer) tijdig de schaduw op (houd baby’s en peuters in de schaduw). • Spring nadat je bent gefinisht NIET in het water om je af te koelen maar koel je langzaam af. • Ga met gezondheidsklachten tijdens het evenement naar de EHBO (als vrijwilliger, meld je dan eerst bij de parcourscoördinator)

KTLR x Els Visser

KTLR x Els Visser

Datum 7-4-2023

Trots en een droom die uitkomt! De Kindertriathlon Leidsche Rijn x Els Visser zal op 11 juni plaatsvinden!

Als atleet heb ik mijn doelen en wil ik het beste uit mijn sportcarrière halen. Tegelijkertijd heb ik mijn medische passie en probeer ik mensen om mij heen te inspireren om gezonde en actieve leefstijlen na te jagen. Vitaal zijn is in mijn ogen het belangrijkste onderdeel van een gelukkig leven!

Maar het begint natuurlijk allemaal bij de jongere generatie. Vanaf kinds af aan is het belangrijk te leren over het belang van bewegen en voeding op de gezondheid en je fit voelen. En hoe mooi is het dat ik dit kan meegeven door het hebben van een eigen Kindertriathlon?!

De Kindertriathlon Leidsche Rijn is haalbaar en toegankelijk voor ieder kind van 8 tm 13 jaar. De afstanden zijn behapbaar en we kunnen hulp bieden als thuis geen materiaal beschikbaar is. Kinderen kunnen individueel racen, maar ook in een team met vriendjes/vriendinnetjes starten!

Zelf zal ik natuurlijk aanwezig zijn voor het startschot, de medailles en andere activiteiten op het event terrein. Een dag waarin alles draait om FUN, samen zijn en bewegen!

Hebben jullie vragen dan hoor ik die heel graag!

Ik kijk onwijs uit naar deze dag en hoop vele kids te kunnen aanmoedigen! Swim Bike Run is Fun!

Liefs, Els xxx

Inschrijving is OPEN!

Inschrijving is OPEN!

Datum 16-1-2023

De leukste Kindertriathlon van Nederland!

Ben je nog opzoek naar een laagdrempelige Kindertriathlon voor kinderen van 8 t/m 13 jaar? Dan is Kindertriathlon Leidsche Rijn een leuk evenement. Met dit evenement staan de kinderen centraal en zijn ze geen bijnummer van een grote wedstrijd. Het parcours is compact en goed voor het publiek te volgen. De afstanden zijn afgestemd op de leeftijdsgroep van de deelnemer. Er zijn 3 leeftijdsgroepen 8/9, 10/11 en 12/13 jaar en je kan ook als Team inschrijven waarbij je met z’n 3en elk 1 onderdeel doet. Kortom, een leuk evenement waar de kinderen kunnen kennismaken met de triathlonsport of wat serieuzer de strijd met elkaar aangaan op zondag 11 juni.


KTLR in het Nieuws


Terug naar overzicht

09-04-2023

TRIKIPEDIA.NL Els Visser verbindt haar naam aan de kindertriathlon van Leidsche Rijn

Nieuwsbericht naar aanleiding van het social media bericht van Els Visser Link naar het berichtTerug naar overzicht