zondag 9 juni 2024
Dé Kindertriathlon van Nederland!

Zwemmen

Het zwemmen vindt plaats in het open water van Leonard Bernsteinkade / Musicalkade. Hier wordt, afhankelijk van de serie waarin je zit, 75 of 150 meter gezwommen.. De start vindt plaats in het water, er wordt gezwommen naar de eerste boei op 37 of 75 meter. Na het ronden van de boei zwem je naar de kant en loop je een stukje naar de wisselzone waar je fiets staat te wachten op je. Er wordt gezwommen met een badmuts die je van ons te leen krijgt. Een zwembril is aan te raden maar niet verplicht. Het dragen van een wetsuit mag maar is afhankelijk van de temperatuur van het water.De wisselzone

De plek waar je wissels van het zwemmen naar het fietsen en van het fietsen naar het lopen plaatsvinden, heet de wisselzone of Park Fermé. We gebruiken hiervoor de voetbalkooi tussen de Leonard Bernsteinkade / Musicalkade. In deze afgeschermde ruimte zet je de fiets en je loopschoenen klaar. Voordat je de fiets pakt zet je de fietshelm op en dan ga je weer het parcours op.


Fietsen

Je fietst over de prachtige Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark weer terug naar de Rijnkennemerlaan. Dan zit er 1 ronde op van 2.1 km. Serie 1 gaat voor de 2de ronde en komen zo uit op 4.2 km. Serie 2, 3 en 4 gaan voor 3 rondes en komen zo uit op 6.3 km.....

Nu weer naar de wisselzone. Als je de fiets weer op je plek hebt teruggezet mag je de fietshelm pas afdoen. Uiteraard maakt het niet uit op wat voor een fiets je het parcours aflegt. Een fietshelm is verplicht en eventueel kun je van ons een fietshelm lenen.

Lopen

Je loopt op de Leonard Bernsteinkade over de kade heen en weer. Mooi toegankelijk voor het aanmoedigende publiek waar je het laatste onderdeel aflegt. Serie 1 gaat voor 2 rondes en komen zo uit op 900 meter. Serie 2, 3 en 4 gaan voor 3 rondes en komen zo uit op 1.350 meter. 

Hierna finish je onder de boog..... zo je Kindertriathlon Leidsche Rijn zit erop.Overzicht parcours