zondag 9 juni 2024
Dé Kindertriathlon van Nederland!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij afmelden of mijn inschrijving wijzigen?
Afmelden is nooit leuk voor je maar kan natuurlijk gebeuren. Deelnemers die zich willen afmelden kunnen dit doen door hiervoor een mail te sturen naar info@kindertriathlonleidscherijn.nl op dit mailadres kan je ook je inschrijving wijzigen.

Spelregels bij annuleren van het evenement

Deelnemers die zich minimaal 90 dagen voor het evenement bij de organisatie afmelden ontvangen het inschrijfgeld volledig retour; Bij afmelding minimaal 30 dagen voor het evenement ontvangt de deelnemer 50% van het inschrijfgeld retour; Bij afmelding binnen 30 dagen voor het evenement ontvangt de deelnemer geen inschrijfgeld retour; Wij proberen inschrijfgeld zo snel mogelijk terug te betalen maar doen dit uiterlijk 30 dagen na de afmelding. Wanneer de Kindertriathlon door overmacht op of kort voor de wedstrijddag wordt afgelast wordt er geen inschrijfgeld terugbetaald.

De privacy bij onze triathlon

De organisatie verzamelt alleen de gegevens die nodig zijn voor deelname aan het evenement en communicatie met de deelnemers. De gegevens worden niet langer bewaard dan wettelijk toegestaan. De organisatie zal gegevens niet aan derden verstrekken, behalve als dit noodzakelijk is voor het organiseren van de triathlon of wettelijk verplicht is. De organisatie zal geen gegevens aan sponsors verstrekken. Deelnemers kunnen informatie ontvangen van de organisatie en hun naam kan in uitslagen vermeld worden. Foto- of filmmateriaal kan gebruikt worden voor de website of social media. Deelnemers hebben het recht op inzage in hun gegevens en kunnen vragen over privacy stellen via een email aan info@kindertriathlonleidscherijn.nl


Kun je je aanmelden zonder ervaring met triathlons?

Ja, we vinden juist leuk als kinderen zonder ervaring mee doen! Voor de wedstrijd wordt duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is. Ook wordt er vooraf aan de wedstrijd nog een clinic georganiseerd Bij de Haarrijnse Plas. Daar wordt m.n. geoefend met de wissel tussen de verschillende onderdelen en krijg je handige tips. Het hebben van zwemdiploma A en B is verplicht.

Heb je speciale spullen nodig als je mee wil doen?

Nee hoor: zwemkleding, gymschoenen, maar dat is niet speciaal. Alleen een fiets voorzien van goede remmen is verplicht. Het hoeft geen sport- of racefiets te zijn. Een badmuts krijg je te leen, een fietshelm kun je ook lenen. Een zwembrilletje kun je meenemen als je daar graag mee zwemt.

Hoe kan ik helpen als vrijwilliger?

Ons evenement kan alleen doorgaan met hulp van voldoende vrijwilligers. We hebben minimaal 50 vrijwilligers nodig om alles veilig te laten verlopen. Je kunt de hele dag helpen (ongeveer van 8-17 uur) of alleen tijdens de wedstrijd (ongeveer van 11.30-15 uur). Aanmelden kan door een mail te sturen aan: vrijwilliger@kindertriathlonleidscherijn.nl Je wordt die dag verzorgd met een heerlijk lunchpakket. Ervaring is niet nodig, je krijgt duidelijke instructies en vele handen maken licht werk. Bekijk de vrijwilliger pagina.

Mogen ouders/begeleider helpen tijdens de wedstrijd?

Kinderen tot 11 jaar mogen 1 ouder/begeleider vragen om in de wisselzone te helpen.
Ook de teams mogen in de wisselzone door 1 persoon worden geholpen. De ouder/begeleider moeten wel in de wisselzone blijven om in- en uitlopen te voorkomen.

Zijn er prijzen te winnen?

Ja, en er worden kleine prijsjes (beschikbaar gesteld door sponsoren) verloot tussen alle deelnemers.

Is er een mogelijkheid om om te kleden/douchen? 

Sporthal Waterwin (Musicallaan 110-112, vlakbij het wedstrijdterrein) is die dag geopend om naar het toilet te gaan, te douchen en om te kleden.

Worden de wedstrijdbescheiden opgestuurd?

Nee, de envelop met badmuts, stuurnummer, startnummer met chip en voorzien van elastiek kunnen voor de wedstrijd worden afgehaald op het evenemententerrein. De badmuts en startnummer worden na de finish weer ingenomen voor hergebruik. Wat zijn we lekker groen he.... :-)

Tot wanneer kan er worden aangemeld?

Tot en met 8 juni 2023

Heb ik een zwembrilletje, wetsuit, fietshelm nodig?

Een zwembrilletje mag je meenemen als je daar graag mee zwemt. We hebben fietshelmen te leen en een wetsuit mag (mits het water niet te warm is).

Kan er een keer worden geoefend (clinic)?

Jazeker: bij de Haarrijnse Plas een paar weken voor de wedstrijd. Houd onze website, Facebook- en Instagrampagina in de gaten voor de exacte datum en tijd.

Wat gebeurt er bij extreem weer?

Bij extreem slecht weer (bijv. voorspelde storm) zal het evenement worden afgelast. Dit zal worden gecommuniceerd via email, website en social media. Bij (dreigend) onweer op de dag zelf kan er voor worden gekozen de start uit te stellen. Bij hoge temperaturen (warmer dan 25 graden) gaan we over op een hitteprotocol.