Zondag 11 juni 2023 • Utrecht
Dé Kindertriathlon van Nederland!

Wedstrijdinformatie

Voor de start 

De start en finish van de Kindertriathlon Leidsche Rijn liggen in een woonwijk met beperkte parkeermogelijkheden. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets naar de wedstrijd. Mocht je toch met de auto komen, dan kun je bijvoorbeeld parkeren op het parkeerterrein van de Krommewetering 41 of aan de Krommewetering in Utrecht. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar het start en finish gebied (zie kaartje). De wedstrijd is ook goed te bereiken met het OV, halte Musicalkade. 

Bij de inschrijftent op de Leonard Bernsteinkade kun je vanaf 11:30 uur je envelop ophalen met daarin: 

 • Startnummer met chip, deze zit aan een startnummerband. (dit nummer + band zijn eigendom van de stichting en moeten bij het verlaten van de wisselzone worden ingeleverd) Fietsbord met startnummer, deze moet voor op je fiets bevestigd worden. Deze mag de houden na afloop. Twee polsbandjes (vier voor de estafette teams), één voor je zelf en één voor je begeleider* (alleen een begeleider met een polsbandje mag de wisselzone in) 
 • Badmuts (iedere serie heeft zijn eigen kleur); 
 1. geboortejaar 2014-2015: start 12:30 GROENE badmuts of start 12:32 ORANJE badmuts, 
 2. geboortejaar 2012-2013: start 13:15 uur BLAUWE badmuts of start 13:17 GELE badmuts of 13:19 GRIJZE badmuts  
 3. geboortejaar 2010-2011: start 14:00 Aqua badmuts of start 14:02 RODE badmuts en 
 4. estafette teams start 14:02 GOUDEN badmuts. Ook de badmutsen moeten worden ingeleverd na gebruik. 

BELANGRIJK! 

Om drukte in de wisselzone zoveel mogelijk te beperken vragen we om alleen als begeleider in de wisselzone te komen als dat nodig is. Kan je kind zonder hulp wisselen van het zwemmen naar het fietsen, blijf dan uit de wisselzone. Begeleiders (met polsbandje!) kunnen de wisselzone in bij de ingang voor het fietsen. Begeleiders moeten voor de start van de wedstrijd in de wisselzone aanwezig zijn, het is dus niet toegestaan om heen en weer te rennen tussen het zwemmen en het fietsen.
Zodra alle deelnemers van de serie aan het fietsonderdeel begonnen zijn kan de begeleider de wisselzone verlaten. Het wisselen van fietsen naar lopen doen alle deelnemers zonder de begeleider. Er zijn vrijwilligers aanwezig in de wisselzone om kinderen indien nodig te helpen. 

In de Sportzaal Waterwin (aan de Musicallaan) is er een mogelijkheid om om te kleden en gebruik te maken van het toilet en douches. Let op: er is een toegangscode nodig om dit gebouw binnen te komen: *095274 (dus beginnen met het sterretje).  

Vanaf 11:30 uur kun je de fiets en de rest van de spullen die je nodig hebt in de wisselzone (ingang aan de zijkant van de voetbalkooi- zie de borden) zetten. Denk aan de volgende zaken om mee te nemen: 

 • Je eigen fiets, hang deze aan het fietsenrek voor jouw serie 
 • Fietshelm, als je geen fietshelm hebt kun je deze bij ons lenen (zolang de voorraad strekt, neem dus zelf een helm mee als je die hebt!) 
 • Zwemkleding of Trisuit en evt. zwembrilletje 
 • Kleding om in te fietsen en om in te rennen 
 • Sportschoenen 
 • Handdoek


Verken alvast de wisselzone; waar kom ik na het zwemmen de wisselzone binnen en waar start het fietsen en het lopen? Loop op tijd naar de start van het zwemmen (denk aan je badmuts!), 5 minuten voor de start is er een belangrijke briefing. 

De Wedstrijd 

De start van de Kindertriathlon Leidsche Rijn is bij het water aan de Leonard Bernsteinkade aan de kant van de voetbalkooi (nabij de Harry Banninkstraat). Let op: zwemmen met een wetsuit (dat is wat anders dan een trisuit) is niet toegestaan bij een watertemperatuur van 20 graden of warmer (het is overigens ook niet aan te raden bij zo’n korte afstand; je moet zo’n wetsuit immers weer uittrekken voor je gaat fietsen). Check onze website of facebookpagina voor de actuele watertemperatuur. 

Vlak voor de start wordt iedereen in het water geholpen en als iedereen in het water klaar ligt volgt het startschot. De kleur van de badmuts is bepaald per starttijd, dus als je als enige in het water een andere kleur badmuts hebt dan ben je bij de verkeerde starttijd… 

BELANGRIJK! Mocht je bij het zwemmen in de problemen komen, steek dan je vuist omhoog. De reddingsbrigade komt dan naar je toe. 

Na het zwemmen ren je naar de wisselzone, en zet je (nadat je je schoenen en eventueel andere kleding aangetrokken hebt) je helm op(!) en je startnummer met band. Pak vervolgens je fiets en loop daarmee naar de uitgang van de wisselzone (fietsen in de wisselzone is niet toegestaan!) en loop richting het fietsparcours. Pas bij de rode streep op de weg (met de tekst ‘START FIETSEN’) mag je opstappen. 

Je moet zelf bijhouden hoeveel ronden je gefietst hebt. 

Na het fietsen als je weer richting de wisselzone gaat moet je voor de rode streep op de weg (met de tekst ‘STOP FIETSEN’) afstappen en je fiets weer op dezelfde plek in de wisselzone terugzetten. Pas als je je fiets hebt teruggezet doe je je helm af. Daarna begin je met hardlopen. Ook voor het lopen geldt dat je zelf het aantal ronden moeten bijhouden. En daarna…gehaald, de FINISH!!! 

Wisselen bij de estafette: in de wisselzone is met hekken een vak afgezet waar de estafette teams wisselen. Na het zwemmen rent de zwemmer naar dit vak tikt de fietser aan. Daarná pakt de fietser zijn fiets met startnummer met band en begint aan het fietsonderdeel zoals hierboven beschreven. Na het fietsen hangt de fietser éérst zijn/haar fiets terug en gaat daarna naar het wisselvak om het startnummer met band door te geven aan de hardloper. De zwemmer en fietser mogen samen met de hardloper over de finish . 


Download de Wedstrijdinformatie
KTRL-wedstrijdinformatie 2023_lr.pdf (705.94KB)
Download de Wedstrijdinformatie
KTRL-wedstrijdinformatie 2023_lr.pdf (705.94KB)

Na de wedstrijd 

Na de wedstrijd kun je je fiets en overige spullen weer ophalen (alleen met je startnummer + band!) in de wisselzone (graag voor 15:45 uur, want daarna gaan we beginnen met opruimen). Het startnummer + band wordt ingeleverd bij uitgang fietsen.

Als organisatie vinden wij meedoen belangrijker dan winnen, wij zien elke deelnemer daarom als winnaar! 

Voor de snelste drie meisjes en de snelste drie jongens van elke serie en voor de snelste drie teams hebben we een prijsuitreiking om 14:45. Na de prijsuitreiking zal er een verloting plaatsvinden. Alle kinderen die hebben meegedaan doen daar aan mee, we gebruiken daarvoor de startnummers. Op vertoon van je polsbandje met daarop je starnummer kun je laten zien of je in de prijzen bent gevallen. Dus het is zeker de moeite om tot het eind van de Kindertriathlon te blijven! Er zijn verschillende (sportieve) prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsoren.

Ook zal er een COOLDOWN zijn met Els Visser om de dag gezamelijk af te sluiten. We hopen dat jullie allemaal blijven tot bij de prijsuitreiking. 

We publiceren na de wedstrijd de tijden van alle deelnemers op deze pagina, zodra we dat gedaan hebben melden we dat via Facebook en Instagram. 

Nog een paar belangrijke punten: 

 • Geef elkaar de ruimte en let op elkaar (in het water kan het druk zijn en ook niet naast elkaar blijven fietsen omdat het parcours best smal is!) 
 • Let op aanwijzingen van vrijwilligers langs het parcours (met oranje hesje), zij waarschuwen voor scherpe bochten en dergelijke 
 • Badmuts en fietshelm zijn verplicht! 
 • Wetsuit niet toegestaan bij temperatuur warmer dan 20 graden 
 • Eén begeleider mag mee de wisselzone in (met polsbandje) 
 • Eerst helm op, startnummer met band om en dan fiets pakken 
 • Niet fietsen in de wisselzone 
 • Geen rommel achterlaten in de wisselzone en het parcours 
 • Wees aardig voor alle vrijwilligers, zij hebben tijd gemaakt om jouw wedstrijd mogelijk te maken! 
 • Probeer zoveel mogelijk te genieten!

Zwem-Fiets-Loop achter elkaar is heerlijk! 

We zien je graag terug bij de 5e editie in 2024!